Gastro Helsinki 2014 – Metos esittelee uusia ratkaisuja tuotannon ja palvelujen kehittämiseen

1 Posted by - 20.02.2014 - Tapahtumia, Uutuuksia

Gastro_helsinki_2014_logokuvaMessut ovat perinteisesti uutuustuotteiden näyttämönä. Tämä pätee myös Gastro Helsinki 2014 -tapahtumaan, joka järjestetään Messukeskuksessa 19. – 21.3. Metoksen messuosastolla riittää nähtävää, maistettavaa ja koettavaa kaikille kolmelle päivälle. Olemme keränneet alle tiivistelmän tapahtumassa esittelemistämme laitteista ja ratkaisuista.

Metoksen messuosaston löydät tutulta paikalta, eteläisen sisäänkäynnin läheltä, pääportaiden juurelta. Osastoon pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä. Pääsylipun saat Metos Uutiset 1/2014 -lehden mukana.

Metoksen toimittamiin ratkaisuihin voi tutustua Gastrossa myös Messukeskuksen ravintoloissa. Messujen tapahtuma-areena on varustettu Metoksen laittein. Siellä käydään keskiviikkona ja torstaina Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut. Viimeisenä messupäivänä areenan valloittaa toista kertaa käytävä Kouluruokakilpailu.

Read this page in English from this link.

Metos Nutrime -älylinjasto – nyt myös Gastron paras

Metos Nutrime -älylinjasto opastaa käyttäjiä terveellisempiin valintoihin

Metos Nutrime -älylinjasto opastaa käyttäjiä terveellisempiin valintoihin

Milanon messuilla palkittu Metos Nutrime -älylinjasto on valittu yhdeksi Gastron Parhaat -tuotteeksi. Messuilla voit tutustua tähän tulevaisuuden linjastoratkaisuun, joka kerää tietoja ja opastaa käyttäjää terveellisempiin valintoihin. Metos Nutrime -älylinjasto kertoo ruokailijalle tämän ottaman ruokamäärän, ruoan energiasisällön sekä mitä ravintoaineita, ateriakokonaisuus sisältää. Metos Nutrime -älylinjasto tunnistaa ruokailijan tarjottimelle asetetusta älykortista. Tarjotinradalla on otettavien ruokien kohdalla vaaka, joka punnitsee otetun ruoan. Ravintoainesisältö lasketaan järjestelmän perustietoihin syötetyistä resepteistä. Metos Nutrime -älylinjasto on Metoksen valmistama. Yhteisessä projektissa ovat lisäksi olleet mukana Mikkelin ammattikorkeakoulu, joka omistaa ratkaisun patentin, Fazer Food Services sekä AgentIT, joka vastaa älylinjaston IT-järjestelmän toteutuksesta. Lisätietoja tästä linkistä.

Metos WD-90 DUO -yhdistelmäpesukone

Metos WD-90 DUO -yhdistelmäpesukone

Metos WD-90 DUO -yhdistelmäpesukone – kupukone ja raepesukone samassa paketissa

Metos WD-90 DUO -yhdistelmäpesukone on todellinen pesuosaston tehopakkaus, jossa yhdistyvät kupukoneen ketteryys ja raepesukoneen pesuteho. Yhdistelmäpesukoneella voidaan pestä normaalin kupukoneen tapaan astioita 500 x 500 mm koreissa. Ruoanvalmistusastioita pestessä koneen patapesutoiminto kytketään päälle. Pinttyneinkin lika irtoaa pesurakeiden ja korkean pesupaineen ansiosta. Metos WD-90 DUO lisää erinomaisesti astianpesuosaston joustavuutta ja kapasiteettia. Ruuhkahuippujen aikana se lisää koritetun tiskin pesukapasiteettia. Hiljaisempina hetkinä kaikki tiski voidaan pestä yhdistelmäkoneella. Automaattinen kuvunnosto ja -lasku, yhdeksän säädettävää pesuohjelmaa sekä käyttäjää opastava selkeä infonäyttö takaavat sen, että koneen käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Metos Momesta mullistaa keskitetyn jakelun

Metos Momesta -ateriatarjotinasema korvaa perinteisen jakeluhihnan keskitetyssä jakelussa.

Metos Momesta -ateriatarjotinasema korvaa perinteisen jakeluhihnan keskitetyssä jakelussa.

Metos Momesta -ateriatarjotinasema tarjoaa aivan uudenlaisen lähestymistavan keskitetyn jakelun annosten kokoamiseen. Perinteisen jakeluhihnan sijaan Momesta koostuu tarkkaan suunnitelluista työskentelysoluista. Työn kulun ja ergonomian kannalta optimaalisesti sijoitetut komponentit, mahdollistavat potilastarjottimien kokoaminen joustavasti ja tehokkaasti.

Metos Momesta -ratkaisu sisältää kaikkien tarvittavien vaunujen, laitteiden ja tarvikkeiden lisäksi aina asiakaskohtaisen suunnittelun ja kattavan koulutuksen, joiden avulla uuteen toimintatapaan siirtyminen onnistuu. Ratkaisu soveltuu erinomaisesti erityisruokavalioiden jakamiseen ja mukautuu vaivattomasti cook-chill-menetelmän asettamiin vaatimuksiin.

Metos Fresh 185 -salaattivaunu takaa oikeat lämpötilat ja tuo tuotteet näyttävästi esille.

Metos Fresh 185 -salaattivaunu takaa oikeat lämpötilat ja tuo tuotteet näyttävästi esille.

Metos Fresh 185 -salaattivaunu on myymälän katseenvangitsija

Salaatin itsepalvelumyynti kasvaa vauhdilla myymälöissä ja mukaanmyynti on tuonut oman lisänsä myös lounasravintoloiden palvelutarjontaan. Metoksen uusi Fresh 185 -salaattivaunu on kehitetty erityisesti myymäläkäyttöön ja se soveltuu erinomaisesti myös kahviloiden, delien ja henkilöstöravintoloiden itsepalvelukalusteeksi. Salaattialtaiden tehokas puhallinjäähdytys takaa oikeat säilytyslämpötilat ja pitää salaatit tuoreina ja raikkaina myös kesähelteillä. Kaasujousilla varustetut, kevyesti avautuvat luukut parantavat laitteen energiatehokkuutta ja toimivat annostelutilanteessa myös pisarasuojina. Sävytetty led-valaistus tuo salaatit herkullisesti esille. Vaunu toimitetaan vuorauslevyillä, joihin voidaan tulostaa asiakkaan oma kuvamateriaali. Kuvassa olevaa SalaattiMestari -salaattikonseptia markkinoi myymälöille FreshServant Oy Ab. Konseptiin voit tutustua sivuilla www.salaattimestari.fi.

Metos VarioCooking Center -pöytämalli on pienen keittiön tilaihme

Metos VarioCooking Center 112T voidaan asentaa työtason päälle.

Metos VarioCooking Center 112T voidaan asentaa työtason päälle.

Metos VarioCooking Center -kontaktikypsennyskeskus on todellinen monitoimikypsennyslaite. Se on pata, kippipannu ja rasvakeitin, kaikki yhdessä. Pannupinnan alla olevat ohuet, salaman nopeat VarioBoost-levyt lämpiävät ja jäähtyvät hetkessä. Uuden tekniikan ansiosta monen ruokalajin kypsennysaika saattaa pudota jopa kolmasosaan. Erikoispinnan ja tarkan lämpötilanhallinnan ansiosta ruoka ei pala pintoihin kiinni, joten laite on nopeasti puhdistettavissa ja valmiina seuraavaa erää varten. Nyt kaksipannuinen Metos VarioCooking Center 112 saatavissa myös kätevänä pöytämallina. Ominaisuuksiltaan se vastaa lattiamallia. Sen ulkomitat ovat vain 996 x 800 x 400 (h) mm, joten se sopii erityisesti pienten keittiöiden tarpeisiin.

Metos Softjet -pakastekutteri antaa tuotteille ainutlaatuisen kuohkeuden.

Metos Softjet -pakastekutteri antaa tuotteille ainutlaatuisen kuohkeuden.

Metos Softjet -pakastekutterilla maut ja kuohkeus kohdilleen

Metos Softjet sekoittaa ja hienontaa pakastetut raaka-aineet valmiiksi annoksiksi. Sen avulla voit tarjota asiakkaillesi rakenteeltaan ja maultaan ainutlaatuisia annoksia. Tuotteet valmistetaan sopivana ajankohtana etukäteen, annostellaan Softjet-astioihin ja

pakastetaan. Ennen tarjoilua Softjet leikkaaja sekoittaa astioista juuri annoksiin tarvittavan määrän. Loput tuotteesta varastoidaan takaisin pakkaseen ja näin hävikkiä ei synny. Optimoidun sekoitusnopeuden, terän muotoilun ja ilmapumpun ansiosta annokset valmistuvat erittäin kuohkeina ja voidaan sellaisinaan viedä heti tarjolle. Kookas ja helppolukuinen näyttö neuvoo käyttäjää suomeksi ja ruotsiksi. Lisätietoja tästä linkistä.

Metos Burlodge -päiväkotivaunu tuo iloa ruokahetkiin

Päiväkotikäyttöön mitoitetut Metos Burlodge -vaunut voidaan varustaa teippauksin.

Päiväkotikäyttöön mitoitetut Metos Burlodge -vaunut voidaan varustaa teippauksin.

Kaikista suosituista Metos Burlodge Minigen ja Multigen -vaunuista on nyt saatavilla myös entistä paremmin päiväkotikäyttöön soveltuvat mallit. Päiväkotiversiot ovat 7-10 senttimetriä matalampia kuin perusvaunut, joten lasten on helpompi ottaa niistä ruokaa. Vaunuihin saa myös lisävarusteena pirteän Bruno The Bear -teippauksen, joka tuo väriä saliin ja alentaa vaunun pintojen lämpötiloja. Vaunuihin saa lisävarusteen, jolla vaunu kutsuu lapset ruokailemaan vaikkapa lasten itsensä valitsemalla musiikilla tai valmiilla soittoäänellä. Vaunuissa on omat osastot kylmälle ja kuumalle ruoalle. Vaunujen kuumennustilaa voidaan käyttää lämpösäilytykseen, ruokien lämmittämiseen tai vaikkapa pullan paistoon. Vaunu toimii myös mainiona tarjoilu- tai buffetvaununa. Ruoat pysyvät lämpimänä lämmitettävällä tarjoilutasolla.

Metos Karhu Kodiakin vaunu tuo kulhon ergonomiselle työskentelukorkeudelle ja mahdollistaa sen kallistamisen.

Metos Karhu Kodiakin vaunu tuo kulhon ergonomiselle työskentelykorkeudelle ja mahdollistaa sen kallistamisen.

Metos Karhu Kodiak -yleiskone, oivaltavaa ergonomiaa

Metoksen yleiskoneiden mallisto on täydentynyt uudella 30 litran vetoisella versiolla, joka tuntee nimen Metos Karhu Kodiak. Uutuuslaitteen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ergonomiaan. Kurkottelua, kantamista ja nostamista vaativat työvaiheet on saatu minimoitua nostamalla koneen rungon korkeutta. Kun kulho vapautetaan kiinnityksestään, se asettuu koneeseen integroidun vaunun päälle. Vaunu kulkee kevyesti seuraavaan työpisteeseen. Kulhon yläreuna on vaunun päälle asetettuna 90 cm korkeudella lattiatasosta. Vaunu mahdollistaa myös kulhon vapaan kallistamisen työskentelysuuntaan. Portaaton tehonsäätö sekä helposti puhdistettava ja nopeasti kiinnitettävä sormisuoja helpottavat laitteen käyttöä. Kaikki työkalut ja suojus ovat konepestäviä.

Metos Hot-Fill -annostelupumpun avulla pakkausketju hallintaan

Metos Hot-Fill -annostelulaitteiston avulla keittiöön voidaan rakentaa tehokas ja ergonominen pakkausjärjestelmä.

Metos Hot-Fill -annostelulaitteiston avulla keittiöön voidaan rakentaa tehokas ja ergonominen pakkausjärjestelmä.

Uudella Metos Hot-Fill -annostelulaitteistolla annostelet nopeasti ja tarkasti keitot, kastikkeet, soseet ja perunamuhennoksen. Automaattinen annostelu tehostaa työskentelyä, parantaa hygieniaa ja kehittää keittiön ergonomiaa. Se myös vähentää pestävien ruoanvalmistusastioiden ja työvälineiden määrää ja vaikuttaa myös sitä kautta myös keittiön käyttökustannuksiin ja ekotehokkuuteen. Metos Hot-Fill-laitteisto koostuu tehokkaasta pumpusta, letkusta ja elektronisesta annosteluyksiköstä. Pussitelineen, rullapöydän, pussinsulkijan, jalkapolkimen ja muiden lisävarusteiden avulla laitteistosta voidaan rakentaa todella tehokas pakkausyksikkö.

Annostelulaitteiston imuletku voidaan kiinnittää suoraan padan tyhjennysventtiiliin. Ilman venttiiliä olevissa padoissa imuputki kiinnitetään padan yläreunaan erillisen pidikkeen avulla. Pumpun imukapasiteetti on 12 600 litraa tunnissa (malli Dos 2). Yksi työntekijä pystyy laitteiston avulla täyttämään 300 litraa valmista tuotetta 2,5 – 4 litran pusseihin 30 – 40 minuutissa tai vastaavasti annostelemaan tunnissa esimerkiksi 1400 yhden desilitran jälkiruoka-annosta. Laitteen ja putkiston puhdistusohjelma sekä helposti irrotettavat konepestävät osat helpottavat laiteen päivittäistä käyttöä.

Metos Ambach Chef850 -ravintolalaitesarjan patentoitu liitäntämekanismi takaa yksiköiden täydellisen kohdistuksen.

Metos Ambach Chef850 -ravintolalaitesarjan patentoitu liitäntämekanismi takaa yksiköiden täydellisen kohdistuksen.

Metos Ambach Chef850 -ravintolalaitesarja on kestävä ja tyylikäs uutuus kovaan käyttöön

Metoksen uusi Chef 850 -ravintolalaitesarja on suunniteltu vaativiin ravintolakeittiöihin, joissa laitteiden pitkä käyttöikä, helppo puhdistettavuus ja ergonomia ovat tärkeitä hankintakriteerejä. Chef 850 -sarjan patentoitu kannen liitosmenetelmä mahdollistaa yksiköiden täydellisen kohdistuksen. Näiden ansiosta kaikki yksiköt voidaan rakentaa saman kannen alle ja rakenteesta tulee käytännössä saumaton. Paksu, 2 mm vahvasta levystä tehty kansi, tarkkaan istuva liitos ja vahva tukirakenne takaavat sen, että kokonaisuus kestää kovaa käyttöä ja on ryhdissään vielä vuosien kuluttuakin. Sarjan suunnittelussa on pyritty minimoimaan saumojen määrä ja viemään kaikki mahdolliset liitokset piiloon siten, että ne eivät ole päivittäisen käytön ja puhdistuksen tiellä. Chef 850 käsittää monipuolisen valikoiman modulaarisia laitteita ja lisävarusteita, joista on helppo koota kunkin keittiön tarpeita vastaava kokonaisuus.

Metos HotMix Pro -lämpökutteri taipuu nyt myös suuremmille annosmäärille

Metos HotMix Pro -lämpökutteri on saatavissa myös 4,9 litran vetoisella kulholla.

Metos HotMix Pro -lämpökutteri on saatavissa myös 4,9 litran vetoisella kulholla.

Metoksen HotMix Pro -lämpökutterit sekoittavat, leikkaavat, hienontavat ja soseuttavat kiinteitä ja nestemäisiä komponentteja. Lämpövastusten ansiosta sillä voi tarvittaessa myös kypsentää tuotteet. Käyttäjä voi valita halutun kierrosnopeuden ja lämpötilan 25 – 190 °C asteen väliltä. Monipuolisten ominaisuuksien ansiosta laite sopii erinomaisesti pienten, mutta paljon työvaiheita sisältävien annosten ja komponenttien valmistamiseen. Uutuuslaite HotMix 5 Stars pitää sisällään tilavan 4,9 litran kulhon ja entistä tehokkaamman moottorin. Kulhon pohja on muotoiltu siten, että laite sopii myös pienempien määrien valmistamiseen. Tehokas 6 kW:n moottori takaa vahvan väännön ja tarjoaa 8 000 kierrosta/min maksiminopeuden.

Metos Sous Vide -kori asennetaan padan sisälle.

Metos Sous Vide -kori asennetaan padan sisälle.

Uusia apuvälineitä sous vide -tuotantoon

Metos on kehittänyt kaksi uutta apuvälinettä helpottamaan sous vide -tuotteiden valmistamista. Metoksen sekoittaviin patoihin mitoitettu kaksikerroksinen lokerokori helpottaa sekä tuotteiden kypsennystä että uudelleenkuumennusta. Koriyksikkö sijoitetaan padassa sekoitustyökalun akseliin. Korit on helppo irrottaa toisistaan. Kori on saatavissa 200-litraisille padoille saakka.

Metos-annosteluteline

Metos-annosteluteline

Metoksen uusi annosteluteline on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan ruoan pussitusta ja optimoimaan tilankäyttöä tuotantohetkellä. Teline sopii apuvälineeksi sous vide ja hot-fill -tuotantoon. GN-mitoitettuun telineeseen sopii kolme 400 x 500 mm pussia tai kuusi 160 x 200 mm pussia. Toimitus sisältää kolme pientä ja kolme isoa pussipidikettä sekä alustan.

Metos Cafina XT6 -kahviautomaatti sopii itsepalveluun ja tarjoiluun.

Metos Cafina XT6 -kahviautomaatti sopii itsepalveluun ja tarjoiluun.

Cafina XT6 -kahviautomaatti – tyylikäs uutuuskeitin itsepalveluun ja tarjoiluun

Metoksen kahvinvalmistuslaitteiden valikoima on täydentynyt uudella Cafina XT6 -keittimellä. Kompaktin kokoisen, vain 30 cm levyisen ulkokuoren sisään on saatu mahdutettua todellinen tehopakkaus. Kahdella papusäiliöllä varustetun keittimen maksimikapasiteetti on 150 espressokuppia tunnissa. Laitteen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kahvin tasalaatuisuuteen ja komponentteihin, jotka kestävät vaativaa ammattikäyttöä. Kahvinvalmistusyksikkö on valmistettu pääosin ruostumattomasta teräksestä. Kaikissa materiaalivalinnoissa on huomioitu pitkä käyttöikä ja mahdollisimman helppo puhdistettavuus. Työkaluteräksestä valmistetut tarkkuusleikatut jauhinkivet kestävät pitkään ja takaavat tasalaatuisen jauhatuksen. Laitteessa on automaattinen säätöjärjestelmä, jonka ansiosta kaikki poikkeamat jauhatuksessa, annostuksessa, männän painalluksessa ja veden lämpötilassa rekisteröidään ja korjataan automaattisesti. Tyylikkään muotoilun ja erittäin selkeän käyttöpaneelin ansiosta keitin sopii sekä tarjoilukäyttöön että itsepalvelulinjastoon.

Metos-biojäteasema puristaa jätekustannukset minimiin

Metos IMC WasteStation -biojäteasema

Metos IMC WasteStation -biojäteasema

Biojätteen käsittely on ammattikeittiöille merkittävä kuluerä ja se muodostaa usein haasteen myös työergonomian ja hygienian kehittämiselle. Biojätteen määrää voidaan merkittävästi vähentää puristamalla siitä ylimääräinen neste pois. Uutuustuote Metos IMC WasteStation vähentää biojätteen tilavuutta jopa 80 % ja sen painoa jopa 60 %. Tekniikan mahdollistama korkea talteenottoaste parantaa harmaaveden laatua, jolloin viemäriin menee vähemmän kiintoaineita. Metos IMC WasteStation on varustettu automaattisella huuhtelutoiminnolla ja keskipakoruuvin tyhjennysautomatiikalla. Itsepesuohjelma puhdistaa laitteen automaattisesti jokaisen työpäivän jälkeen ja poistaa rasvan ja ruuantähteet. Laitteen led-näyttö opastaa käyttäjää. Älykäs elektroninen tunnistin havaitsee jäteastian täyttymisen. Vakiona toimitukseen kuuluu kaksi jäteastiaa.

Tuotteet on nähtävillä Metoksen osastolla Gastro-messuilla 19.-21.3. Messukeskuksessa. Pääsylipun tapahtumaan saat Metos Uutiset 1/2014 -lehden mukana.

Metoksen osastolla riittää nähtävää kaikkina messupäivinä. Suunnittelun, myynnin, huollon ja koulutuksen asiantuntijat – kaikki valmiina palvelemaan sinua. Tervetuloa!

Metoksen osastolla riittää nähtävää kaikkina messupäivinä. Suunnittelun, myynnin, huollon ja koulutuksen asiantuntijat – kaikki valmiina palvelemaan sinua. Tervetuloa!

1 Comment