Gastro Helsinki 2014 kerää alan ammattilaiset yhteen

1 Posted by - 23.09.2013 - Kokkikilpailuja, Tapahtumia

Ammattikeittiöalan ykköstapahtuma Gastro Helsinki järjestetään 19.-21.3.2014 Helsingin Messukeskuksessa. Kesän aikana entistä paremmat tilat saanut Messukeskus on jälleen näyttämönä, kun Suomen ja Itämeren ympäristön ammattikeittiöalan osaajat kohtaavat. Kattavan näyttelyn ohella tarjolla on runsas seminaariohjelma ja tietysti myös alan arvostetuimmat kilpailut. Nähtävää ja koettavaa on kaikille kolmelle messupäivälle, joten tapahtumaan kannattaa varata reilusti aikaa. Metoksen osaston löydät tutulta paikalta pääportaiden vierestä.

Gastro 2012 - Metoksen osasto

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija valitaan Gastrossa

Gastro-tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää käynnistyvät viimevuotiseen tapaan Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailulla. Vuoden Kokki on tuttuun tapaan kolmivaiheinen. Kilpailuun voi hakea marraskuun loppuun mennessä. Alkukilpailusta valitaan reseptien ja annoskuvien perusteella 12 parasta kokkia jatkoon. Semifinaali käydään keskiviikkona 19.3. ja itse finaali käydään torstaina 20.3.2013. Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii tänä vuonna Eero Vottonen (G.W. Sundmans). Tarjoilijakilpailu on samoin kolmijakoinen. Ennakkotehtävien perusteella valitaan 12 jatkoon päässyttä, joista kuusi jatkaa torstain finaaliin. Toista kertaa järjestettävän tarjoilijakilpailun johtajana toimii Ravintolakoulu Perhon Marja Hemmi.

Kilpailut järjestää ELO-säätiö yhteistyökumppaneineen. Kokkikilpailun areenalla on kuusi Metoksen laittein varustettua keittiötä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kilpailuihin voit katsoa tästä Vuoden Kokki -kilpailusivuilta.

Metoksen messuosastoon pääset tutustumaan tästä linkistä.

Messu-uutuudet näet tästä linkistä.

Vuoden 2012 Gastro-tunnelmia voit käydä katsomassa tästä videolinkistä.

Teksti: Juho Mäyry, Metos

Kuvat: Juha Björklund, Metos

No comments