GastroNord kerää ammattikeittiöalan taitajat Tukholmaan 6.-9.5.2014

1 Posted by - 27.03.2014 - Kokkikilpailuja, Tapahtumia, Viimeisimmät uutiset

GastroNord ja Vinordic 2014 pidetään Tukholmassa 6. – 9. toukokuuta. Luvassa on mittava näyttely laitteita, tarvikkeita, juomia ja elintarvikkeita. Messukävijöille tarjotaan myös mielenkiintoisia seminaareja ja kilpailuja.

Tapahtuman odotetuin ohjelmanumero on Bocuse d ’Or -kilpailun Euroopan karsinta. Kilpailu käydään samalla GastroNord-messualueella, mutta sinne pitää lunastaa erillinen pääsylippu. Kokit on jaettu kahteen 10 hengen karsintaryhmään. Suomen Matti Jämsén, assistenttinaan Antti Lukkari kilpailee jälkimmäisessä, torstain 8.5. ryhmässä. Kaksikkomme aloittaa keittiössä numero 1. aamuyhdeksältä ja suorittaa nostot kello 14. lähtien. Torstai-illalla kerrotaan ketkä 12 kokkia pääsevät Bocuse d’Or -finaaliin, joka pidetään Lyonissa 27.-28.1.2015. Kilpailun aikataulut ja lisätietoa joukkueista voit lukea tästä linkistä.

Matti Jämsén edustaa Suomea nyt jo toisen kerran Bocuse d’Or -kilpailussa. Vuonna 2011 tuomisina oli mainio viides tila. Matti Jämsén voitti Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005. Hänen mietteitään Vuoden Kokista ja toukokuussa edessä olevista uusista haasteista voit lukea tästä linkistä.Myös Ruotsin oma kouluruokakilpailu SkolmatsGastro värittää Tukholman GastroNord-tapahtumaa. Sen finaali käydään ensimmäisenä messupäivänä, tiistaina 6.5.Metos Storkök Ab on GastroNord -tapahtumassa mukana. Löydät meidät A-hallista osastolta A15:40. Myös Metos-ryhmään kuuluva, astianpesuratkaisuja valmistava Wexiödisk Ab on GastroNordissa omalla osastollaan, jonka numero on A09:20. Tervetuloa.

No comments