K-supermarket Postitalo palvelee Helsingin ytimessä

7 Posted by - 17.06.2014 - Ammattikeittiöitä Suomesta, Viimeisimmät uutiset

K-supermarket Postitalon palvelinjasto on rakennettu yhteen L-kirjaimen muotoiseen kokonaisuuteen, jolla on mitaa peräti 20 metriä.Suomen uusimpaan K-supermarkettiin tietä kysyvä voi hämmentyä neuvoista.
– Se sijaitsee siinä Helsingin rautatieaseman ja Mannerheimintien välissä.
– Niin, juuri siinä Sokosta vastapäätä.
– Mutta siinähän on pääposti?

Toukokuun lopussa avattu K-supermarket Postitalo sai näyttävät tilat Helsingin ytimestä, kun vakuutusyhtiö Ilmarisen omistama Postitalo kunnostettiin ja vuokrattiin eteenpäin yrityksille. Todella vilkkaalla liikepaikalla sijaitseva myymälä panostaa valikoimien runsauteen ja palveluihin. Näillä eväillä se aikoo ottaa oman osansa aseman kulmilla liikkuvasta valtavasta asiakasvirrasta.

K-supermarket Postitalon palvelinjasto on rakennettu yhteen L-kirjaimen muotoiseen kokonaisuuteen, jolla on mittaa peräti 20 metriä.

K-supermarket Postitalon palvelinjasto on rakennettu yhteen L-kirjaimen muotoiseen kokonaisuuteen, jolla on mittaa peräti 20 metriä.

Kauppias Aki Luomanen ei kauan miettinyt, kun Kesko tarjosi hänelle uutta kauppapaikkaa. Uudet haasteet kiinnostivat siitäkin huolimatta, että hänen edellinen kauppansa, Helsingin Konalassa sijaitseva K-supermarket Ristikko oli hyvässä vauhdissa ja ehtinyt vasta kuuden vuoden ikään.

Konalassa huolella rakennettu palvelutiski vakiinnutti nopeasti oman paikkansa ja sitä myös kehitettiin jatkuvasti. Aki Luomaselle oli alusta asti selvää, että Postitalossa palvelutiskillä olisi vielä merkittävämpi rooli.

– Hinta on toki aika tärkeä kilpailutekijä, mutta näillä kulmilla kisaa käydään myös puhtaasti laadullisin tekijöin. Palvelusta myytävien tuotteiden laatu ja määrä sekä asiantunteva asiakaspalvelu antavat leiman koko myymälälle. Palvelutiski on se mikä erottaa meidät muista, joten siihen kannattaa panostaa. Pelkkiä katelukuja katsomalla palvelumyyntiä ei voi perustella, kokonaisuus ratkaisee, kauppias selvittää.

Vaikka erilaiset ateriaratkaisut tekevät vahvasti tuloaan myymälöihin, on kestosuosikki grillibroileri säilyttänyt asemansa grillipisteen kunkkuna.

Kokonainen broileri säilyttänyt asemansa grillipisteen suosikkituotteena, kertoo kotikeittiöstä vastaava Satu West.

Myymälässä on pitkä palvelutiski, joka alkaa juustoilla ja päätyy siitä grilliherkkujen, ateriakokonaisuuksien ja salaattien kautta liha- ja kalatiskiin. Yhtenäinen tiski ja L-kirjaimen muoto mahdollistavat nopean ja joustavan asiakaspalvelun. Takahuoneessa on omat käsittelytilat valmisannoksille, lihalle ja kalalle. Yksi pikkukeittiö on rakennettu palvelulinjaston taakse siten, että kokilla on näkymä myymälän puolelle. Paistopiste päätettiin rakentaa myymälän keskilattialle. Kaksi Metos Combimaster Bake -uunia ja omat raaka-ainevarastot takaavat sen, että paistopisteen hoitajan työskentely käy tehokkaasti.

Myymälässä paistetuilla leipomotuoteilla katetaan K-supermarket postitalossa merkittävä osa kokonaistarjonanasta. Kuvauspäivänä paistopisteestä vastasi Anu Kekkonen.

Myymälässä paistetuilla leipomotuoteilla katetaan K-supermarket Postitalossa merkittävä osa kokonaistarjonnasta. Kuvauspäivänä paistopisteestä vastasi Anu Kekkonen.

– Myymälässä paistetulla leivällä on täällä selkeästi suurempi rooli, Aki Luomanen kertoo.

Haastatteluhetkellä myymälä on ollut auki vasta kaksi viikkoa. Kuten kaikissa avauksissa, niin myös täällä isot linjat on saatu piirrettyä ja palvelu pelaa siitäkin huolimatta, että monia yksityiskohtia vielä hiotaan kohdalleen. Yksi asia kuitenkin otti paikkansa heti ensimmäisinä päivinä. Itsepalveluna toimiva salaattipiste on myynyt yli kaikkien odotusten.

– Salaatteja menee hyvin kaikkina viikonpäivinä. Onneksi panostimme siihen tarpeeksi ja olemme saaneet pidettyä valikoiman kunnossa myös ruuhkahuippuina. Salaatit kootaan tarjoiluastioihin take-away -pisteessä ja sen henkilökunta myös vastaa pöydän täyttämisestä, Aki Luomanen kertoo.

Take-away palvelee myymälän ulkopuolella

Kauppiaan mainitsema take-away -piste sijaitsee sisäänkäyntiporttien ulkopuolella. Näin se pystyy palvelemaan kiireisiä ohikulkijoita, joita rautatieaseman kulmilla riittää. Valikoima on todella mielenkiintoinen. Tutumpaa päätä edustavat täytetyt sämpylät ja smoothiet, toisessa ääripäässä ovat vietnamilaista makumaailmaa edustavat ateriavaihtoehdot, joista voi valita mieleisensä kokonaisuuden vaikkapa lounastauolle. Näiden väliin mahtuu itse tehdyt sushi-annokset. Keittiön merkittävin valmistuslaite on Metos SelfCooking Center.

Kauppias Aki Luomanen ja take-away -pisteestä vastaava Pham Van Hoc tekivät yhteistyötä jo Konalan K-supermarketissa. Postitaloon kaksikko suunnitteli yhdessä yhden Helsingin hienommista myymäläkeittiöistä.

Kauppias Aki Luomanen ja take-away -pisteestä vastaava Pham Van Hoc tekivät yhteistyötä jo Konalan K-supermarketissa. Postitaloon kaksikko suunnitteli yhden Helsingin hienommista myymäläkeittiöistä.

K-supermarket Postitalon take-away -piste on sijoitettu kassalinjojen ulkopuolelle. Tyylikäs kokonaisuus on todellinen katseenvangitsja, jonka vain harva asiakas ohittaa vilkaisematta.

K-supermarket Postitalon take-away -piste on sijoitettu kassalinjojen ulkopuolelle. Tyylikäs kokonaisuus on todellinen katseenvangitsija, jonka vain harva asiakas ohittaa vilkaisematta.

– Yllättävän monipuolinen laite ja meillä ahkerasti käytössä. Siitäkin huolimatta, että aluksi epäilin sen soveltuvuutta vietnamilaiseen keittiöön, naurahtaa pisteestä vastaava Pham Van Hoc, joka tunnetaan paremmin lempinimellä Hau.

Jo ensimmäinen vilkaisu take-away -pisteen toimintaan paljastaa, että sen sijainti myymäläkierron ulkopuolella on erinomainen. Varsin moni asiakas tarkistaa päivän tarjonnan katseellaan ja osa pysähtyy kysymään jotakin. Varsinkin lounasruokien ostajilla tuntuu olevan annoksista kysyttävää ja Hau liikkuu luontevasti tiskin molemmin puolin. Hän ja 30 muuta työntekijää siirtyivät kauppiaan mukana Konalasta.

Postitalon K-supermarket on hyvä esimerkki siitä, kuinka nykyaikainen ketjukonsepti toimii aina paikallisilla ehdoilla. Isot linjat ovat konseptin mukaisia, mutta tuotteet ja palvelut räätälöidään aina siten, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaiden asettamia vaatimuksia.

Videolinkki: K-supermarket Postitalon take-away -piste esittelyssä.

Teksti: Juho Mäyry, Metos

Kuvat: Juha Björklund, Metos

1 Comment