Kouluruokakilpailu 2014 houkuttelee alan taitajia Gastroon

4 Posted by - 24.08.2013 - Kokkikilpailuja, Tapahtumia

Toista kertaa järjestettävän Kouluruokakilpailun säännöt ja kilpailukutsu julkaistiin elokuun lopussa. Finaali käydään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki 2014 -tapahtuman yhteydessä, perjantaina 21.3.2014. Kilpailijatiimit valmistavat ateriakokonaisuudet 15 henkilölle. Tuomaristossa on edustettuina koululaisia, opettajia sekä eri alan päättäjiä. Voittajatiimi matkaa palkintomatkalle Brysseliin. Raaka-ainekustannuksille on annettu raamiksi 1 euro / ateriakokonaisuus, jotta saatuja reseptejä voidaan oikeasti myös hyödyntää koulukeittiössä.

Tapahtuman järjestävän Campbell Soup Finland Oy:n myyntipäällikkö Jaana Korkeila-Långsjö korostaa, että kyseessä on sekä ammattitaito- että reseptikilpailu. Joukkueiden reseptit jaetaan vapaasti kaikkien koulujen käyttöön. Viime kerralla kerätty materiaali sai hyvän vastaanoton.

– Resepteissä löytyi totutulla tuotenimellä ihan uusia makuja. Olemme vieneet maakuntiin asiakastilaisuuksissa kilpailuresepteillä tehtyä ruokia. Positiivinen suhtautuminen kilpailuun ja siitä syntyneihin resepteihin on ollut erittäin konkreettista. Kuntien ja kaupunkien keittiöissä kilpailureseptiikalla on tehty ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 450 000 annosta.

Säännöt osoittautuivat viime kerralla toimiviksi, joten samalla konseptilla jatketaan myös vuonna 2014. Ilmoittautumisajan

Kouluruokakilpailun voittajatiimii 2012 löytyi Korpilahdelta. ISS Palveluiden keskuskeittiöstä kootun joukkueen muodostivat Tanja Varsell´, Marja Tuomi ja Pirjo Strang, Kuva: Kouluruokakilpailu/Montaasi

Kouluruokakilpailun voittajatiimi 2012 löytyi Korpilahdelta. ISS Palveluiden keskuskeittiöstä kootun joukkueen muodostivat Pirjo Strang, Marja Tuomi ja Tanja Varsell´.

päätyttyä, 15.11.2013, esiraati maistaa ja valitsee loppukilpailuun viisi kolmehenkistä joukkuetta. Finalistit julkaistaan tammikuun alussa, joten joukkueille jää hyvin aikaa harjoitteluun. Jaana Korkeila-Långsjö kertoo tapahtuman esikuvan olevan Ruotsissa, jossa Lantmännen Cerealia AB on jo useamman vuoden ollut järjestämässä vastaavanlaista kilpailua.

– Suomen kilpailulla tavoitteemme on nostaa esille kouluruuan ammattilaisia sekä kouluruuan kunnioitusta sille kuuluvalle tasolle.  Kouluruoka on osa ruokakulttuuria, terveellisyys ja hyvät pöytätavat ovat osa jokaisen lapsen kasvua. Koulussa tarjottava ruoka on meille kaikille tärkeä asia.

Vuonna 2012 tapahtuma sai liikkeelle 30 joukkuetta. Järjestäjät uskovat, että Brysselin palkintomatkaa tavoittelevia joukkueita ilmoittautuu nyt enemmän. Finaali käydään Metoksen varustamissa kilpailukeittiöissä, samalla näyttämöllä, jolla ratkaistaan päivää aikaisemmin Vuoden Kokki -kilpailun voittaja. Kouluruoka 2014 -kilpailun Ilmoittautumisohjeet, aikataulut ja muut lisätiedot voit katsoa osoitteesta www.parempaakouluruokaa.fi.

Teksti: Juho Mäyry

Kuvat: Kouluruokakilpailu / Montaasi

No comments