Seija Kurunmäki ELO-säätiön johtoon

1 Posted by - 01.10.2013 - Kokkikilpailuja, Tapahtumia

Suomalaista ruokakulttuuria vaalivan ELO-säätiön hallitus valitsi syyskuussa organisaatiolle uuden johtajan. MMM Seija Kurunmäki ottaa johtajan pestin vastaan 7. lokakuuta. Omaa yritystä vuodesta 2005 pyörittänyt Seija Kurunmäki on kokenut tekijä ruoka-alan markkinoinnin ja viestinnän saralla. Ura pohjautuu Viikin elintarviketieteen ja elintarvike-ekonomian koulutukseen ja moniin markkinoinnin ja johtamisen lisäkoulutuksiin.

–  Aloitin työurani 80-luvulla Keskon kouluttajana ja siirryin sieltä Cultorin leipomo-suurtalouspalvelun kautta Vaasan Leipomoille. 90-luvulla Vaasan Ruispalat -brändin rakentaminen ja kehittäminen oli mieluisa tehtävä. Työskentely suuren leipomoketjun myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä elintarvikealan murroksen ja Baltiaan laajentumisen aikaan oli todella opettavaista aikaa, Seija Kurunmäki muistelee.

Konsulttiuralle Seija Kurunmäki kertoo siirtyneensä 2000-luvun alussa.

– Sen aikana on saanut nähdä paljon ja tutustua moniin.  Vedin ruoka- ja terveysviestinnän tiimiä viestintätoimisto BNL EuroRSCG:ssa ja vuonna 2005 perustin oman yrityksen Konseptikehitys Kuule Oy:n.  Se tekee ruoka-alan kuluttajatutkimusta ja viestintää. Yrittäjyys sopii pohjalaisuuteeni. Yrittäjäasenne on hyvä pohja kaikkeen työhön.

Kuule Oy teki viestintää Valtion rahoittamassa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma Sre:ssä (2008-2011).

Seija Kurunmäki, ELO-säätiö

Seija Kurunmäki aloittaa ELO-säätiön johtajana 7. lokakuuta

– Laaja ohjelma kokosi toimijat ensi kertaa kunnolla yhteen.   Kun ohjelma loppui, hajanaisuus näytti jatkuvan. Tuosta projektista jäi kipinä jatkaa. Vuonna 2009 perustettu ELO-säätiö on päässyt monessa asiassa hyvään alkuun. Sen perusta on hyvä ja visio innostava: Suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääressä. Säätiön ympärillä on monipuolisesti erilaisia vaikuttajia. Säätiö luo mahdollisuuden pitkäjänteiseen työhön, jota esimerkiksi hankemaailma ei taas tue. Siksi tämä työ kiehtoo, Seija Kurunmäki kertoo.

ELO-säätiön uusi johtaja on innokas bloggari (Onko tolkkua -blogi) ja Twitter-tilillä on ruoka-alan twiittejä jo toista tuhatta. Painottuuko toiminta nyt enemmän verkkoon?

– Varmasti sosiaalista mediaa voidaan käyttää entistä paremmin. Vielä en osaa sanoa, missä medioissa esimerkiksi Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija –kilpailujen kilpailijat, kannustajat ja tukijat mieluimmin kohtaavat, Seija Kurunmäki kertoo.

Uuden tehtävän ensimmäisinä viikkoina Seija Kurunmäki aikoo kuunnella herkällä korvalla monia ruokakulttuurin ympärillä toimivia tahoja. Tekijöitä, näkijöitä ja resurssien tuojia. Kaikki ovat tärkeitä.

Säätiön taustavaikuttajat toimivat sen puolesta, että Suomi siirtyisi ruokakulttuurissa hajanaisuudesta innostuneeseen yhdessä tekemiseen.

– Juuri tässä, erityyppisten ihmisten yhteen kokoamisessa ja heidän osaamisensa hyödyntämisessä on vielä paljon ammennettavaa. Keskustelut yhteisen pöydän ja hyvän ruoan ääressä luovat hyvät lähtökohdat yhteistyölle, Seija Kurunmäki tiivistää.

Teksti: Juho Mäyry, Metos

Kuva: Kuule Oy

No comments